Facebook Open Graph και Joomla

Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τα link σας στο facebook, τότε ο παρακάτω εύκολος και γρήγορος οδηγός θα σας λύσει τα facebook links.

Το Facebook για να “διαβάσει” καλύτερα και πιο εύκολα τις ιστοσελίδες μας χρειάζεται μέσα στον κώδικα κάποιες εντολές. Σε αυτό το άρθρο θα περιγράψουμε ποια plugins χρειαζόμαστε για να μπορέσουν τα link μας να έχουν την προβολή που θέλουμε μέσα στο facebook. Δηλαδή η φωτογραφία, ο τίτλος και το κείμενο να προβάλλονται όπως ακριβώς θέλουμε εμείς.

Για να το καταφέρουμε αυτό με το joomla μας θα χρειαστούμε 2 Plugins και 2 ρυθμίσεις.

Phoca Open Graph Plugin
Αυτό το plugin στην ουσία μας ενσωματώνει αυτόματα τον κώδικα που χρειάζεται το joomla site μας. Επίσης μας παρέχει αυτοματοποιημένες λειτουργίες, όπως το να τραβάει στάνταρ τίτλο και description οτι άρθρο και αν ανεβάζουμε. 

Phoca Site Plugin

Το plugin αυτό στην ουσία είναι συμπληρωματικό του πρώτου και ο ρόλος του είναι οτι μέσα σε αυτό θα πρέπει να κάνουμε copy – paste τις παρακάτω γραμμές κώδικα

  • xmlns:og=”http://ogp.me/ns#
  • xmlns:fb=”http://www.facebook.com/2008/fbml

Οι παραπάνω γραμμές θα πρέπει να μπουν ως έχουν στο σημείο  “HTML XMLNS Attributes

Τέλος, για να ολοκληρωθεί η διαδικασία θα πρέπει να αποχωριστείτε το gzip. Ναι, πρέπει να το απενεργοποιήσετε για να δουλέψουν όλα κανονικά.

Για να δείτε το πώς προβάλετε μια σελίδα σας στο facebook μπείτε στην σελίδα https://developers.facebook.com/tools/debug/ και ελέγξτε την σελίδα σας χωρίς να χρειάζεται να ποστάρετε ξανά και ξανά στο timeline σας.

Επίσης μη ξεχνάτε να βάζετε meta description και μέσα στα άρθρα σας γιατί στην ουσία το κείμενο θα τραβηχτεί από εκεί και όχι από το meta description του μενού σας. Όπως επίσης έχουμε διαπιστώσει οτι είναι καλύτερα οι φωτογραφίες να είναι ανεβασμένες σε μορφή png αντί για jpg.

Καλά ποσταρίσματα!

Σας άρεσε?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Σχόλια πελατών και Συνεργατών


Πραγματικές Ιστορίες Επιτυχίας και Μετασχηματισμού

KOSTAS CHAMALIDIS CEO @ DIGITAL MINDS

"Christos is one of the most inspirational, motivated and passionate people I've had the opportunity of working with. I have a massive amount of respect for his creative and hands on approach to any task, with a drive to inspire and learn from others.".

ΣΑΒΒΑΣ ΑΣΚΟΠΟΥΛΟΣ CEO @ THINK TANK DIGITAL

Με τον Χρήστο συνεργαζόμαστε τα τελευταία 3 χρόνια και ομολογώ ότι έχει ένα χάρισμα! Συνδιάζει άψογα την "τέχνη" του development και της επικοινωνίας. Θεωρώ ότι γνωρίζει πολύ τόσο το τεχνικό κομμάτι της κατασκευής μιας ιστοσελίδας και τα πιο δημοφιλή cms της αγοράς, αλλά παράλληλα κατανοεί πλήρως τις ανάγκες του πελάτη και τι πραγματικά χρειάζεται! Θεωρώ τον Χρήστο έναν πολύτιμο και απαραίτητο συνεργάτη για κάθε εταιρεία που ενδιαφέρεται να κατασκευάσει ένα website αλλά και για κάθε free lance Digital Marketer, που ψάχνει ένα multi tasking επαγγελματία.

GEORGE PARATSOKIS Brand Strategist

I had the opportunity to cooperate with Christos in a very complicate and demanding project. He approached the project with willingness, patience and time efficiency. I strongly believe that Christos can offer value to his partners and clients.

VASILEIOS GKARLAS Economist, Business Consultant, Risk Manager

Μετά απο δυο χρόνια συνεργασίας μπορώ να τον συστήσω ανεπυφίλακτα. Είναι συνεχώς δίπλα μου και απαντά σε όλες τις απορείες-ανησυχίες μου με υπομονή. Η ποιότητα της δουλειάς του είναι πάρα πολύ υψηλή και είναι ο ορισμος του value

CHRISTOS TSOUKALAS Agency Manager At Eonikh ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

διαδικτύου . Οι προσδοκίες που μου περιέγραφε δεν μπορούσα να τις καταλάβω και τώρα δυο χρόνια μετά διαπιστώνω ότι αν είχα ακολουθήσει σωστά της οδηγίες του θα ήμουν πολύ πιο μπροστά! Πιστεύω ότι για τον επαγγελματικό του χώρο είναι

Chara Katachana Startup

Christos manages our Web page and consults us for social media promotions. He is always kind and willing to help. He acts fast. We always recommend him to others because we trust in his hard, good work and his intact character.